Barnböcker

Kort

Övrigt

Tillsammans med min bror Pelle har jag gjort barnböcker som handlar om vår uppväxt i Nässjö, i Runneryds arbetarkvarter på

1960-talet.

 

Syftet med böckerna är att berätta för dagens barn hur vi lekte och hur vardagen, miljön och samhället såg ut då.

 

Att växa upp på 1960-talet kunde vara både tryggt och tufft. Vi lekte utomhus för det mesta, med små medel, utan vuxnas inblandning.

Barn fick klara sig mycket själva även om de flesta mammorna var hemma.

 

Den första boken kom ut 2005 och idag finns det elva böcker om de busiga barnen i Runneryd. Bok nr. 8 som handlar om Liseberg är tyvärr tillfälligt slut.

 

Böckerna finns på många bibliotek runt om i Sverige och även utomlands.

 

Vill du köpa en bok kostar den 99:- inkl.moms och frakt inom Sverige. Om du vill kan jag skriva en specialhälsning i den. Skriv namn och adress i formuläret på kontaksidan så skickar jag den till dig med bifogad faktura.

Beställ här!

 

 

Att få ett julkort, inbjudningskort eller gratulationskort i brevlådan som är handtextat med sitt namn på ger en speciell känsla.

 

Idag blir det mer och mer vanligt att man skickar sina hälsningar digitalt. Men det kan aldrig ersätta den känslan av att någon tagit sig tid att skriva just ditt namn + några rader för hand.

 

Jag värnar för det traditionella kortet och har många olika sorters kort att välja mellan. Och finns inte kortet kunden vill ha så skapar vi det tillsammans. Exempel på olika kort:

  • Konstkort
  • Julkort
  • Blomsterkort
  • Bröllopskort
  • Gratulationskort

Tveka inte att ringa eller maila mig om du har några frågor eller undrar vad det skulle kosta. Jag har olika tryckalternativ och kan ofta jobba på kort varsel utan att för den skull behöver bli så "dyrt".


Jag älskar allt som har med färg och form att göra och gillar nya utmaningar. Det har varit svårt att välja inriktning så mitt kreativa utlopp har därför indelats i olika perioder där teknikerna har överlappat varandra.

 

Rita och måla är grunden till allt mitt skapande. På konstskolan i Jönköping fördjupade jag mig 

i teckning, kroki och skulptur. På Hellidens Konsthantverkslinje hade jag keramik som huvudämne och vi hade specialveckor där vi fick lära oss olika grafiska tekniker, växtfärgning, bildväv och tygtryck.

 

Hos konstnären Rainer Hoffman studerade jag klassiskt oljemåleri i flera terminer.

 

Utbildningen till grafisk designer på Art Collage i Göteborg öppnade helt nya dimensioner. Möjligheten att med hjälp av olika designprogram kombinera bilder, färger, text och mönster med bara några knapptryckningar. Att man kan spara, kopiera, förstora, förminska, ändra typsnitt och ångra sig, om det blir fel, är helt fantastiskt. 

Det skapar oändliga möjligheter.

 

Några av dessa möjligheter ser du här i mitt bildgalleri.


ALLA BÖCKERNA OM BARNEN I RUNNERYD

NÅGRA EXEMPEL PÅ OLIKA KORT

REFLEXER, VISITKORT, KERAMIK m.m.